Volgers krijgen op Twitter doe je op deze manier

Ben je druk bezig met tweeten, maar stijgt je aantal volgers niet? Ik vertel je wat je eraan kan doen. Twitter is een van de meest interessante social media en ik leg je uit hoe je het onder de knie kunt krijgen.

Laat die volgers maar komen!

Maar voordat we beginnen…

Voordat je dit artikel tot je neemt, zeg ik je dit: ga eerst na of jouw doelgroep zich wel op Twitter bevindt. Anders is het nutteloos om tijd en geld in Twitter te steken.

Laatst zei een nieuwe klant tegen mij:

Op Instagram krijg ik 100 keer meer interactie dan op Twitter.

Daarom antwoordde ik: misschien is Twitter niet het beste social medium voor jouw product. Wat bleek? Haar bedrijf verkocht sneakers voor een jonge doelgroep. Niet bepaald het publiek dat massaal op Twitter zit!

TikTok? Besteed je tijd dan aan die social media.

Voor hen die echter wél baat hebben bij Twitter, schrijf ik dit artikel. Blijf verder lezen, want je kan je aantal volgers wel degelijk laten groeien!

 

1. Maak je profiel tiptop in orde

Je profiel is het eerste wat de mensen zien. Een goed profiel heeft:

  • Een goede profielfoto;
  • Een leuke bio met de juiste informatie zoals locatie, tags, zoekwoorden, enzovoort;
  • Persoonlijkheid.

Deze zaken zijn niet alleen goed voor de bezoeker, maar ook goed voor de SEO van je profiel.

 

2. Kwantiteit is goed

Op Twitter is het niet voldoende om één keer per week te posten, en eigenlijk is één keer per dag ook niet voldoende. Twitter-gebruikers zijn zeer actief en kunnen tot zeven keer per dag posten. Op Twitter wil je dus zo actief mogelijk zijn om engagement te creëren.

Maar let op! Rommel posten is ook niet goed. Een overvloed aan content van lage kwaliteit zal leiden tot een vermindering van volgers.

 

3. Plaatjes! Plaatjes! Plaatjes!

Tweets met visuele content krijgen meer interactie dan tweets die enkel uit tekst bestaan. Welke visuele content kan je posten? Foto’s, GIFs, infographics en video’s. Vooral de laatste drie zijn ontzettend hip. (Wees hip!)

Hoe krijg ik meer volgers op Twitter

4. Ontdek de #

Tweets met #hashtags bereiken meer mensen en geven context aan je post.

Let op! Gebruik niet teveel hashtags: drie relevante hashtags zou moeten voldoen.

#luisternaarmijnadvies

 

5. Babbel erop los

Ik herhaal het nog eens: Twitter-gebruikers zijn zeer actief. Dus jij moet dit ook zijn. Toon dat je actief bent door te antwoorden op tweets, te retweeten en andere gebruikers te taggen in je berichten.

Je kan ook altijd gebruik maken van Twitter-chat of Live-tweet. Dan ben je live bezig met je publiek.

 

6. Vragen stellen is een topidee

Goede vragen stellen is altijd een topmanier om de aandacht van mensen te trekken; ze nodigen mensen uit te interageren met je content. Je kan dit bijvoorbeeld doen aan de hand van polls.

 

7. Relevante tweets zijn beter

Twitter is een medium dat veel gebruikt wordt voor nieuws en updates. Post dus relevante content dat past bij je bedrijfsidentiteit en je volgers. Content van hoge kwaliteit met informatieve waarde: dat is wat Twitter-gebruikers graag zien.

 

8. Pin de kampioenen

Wat mensen als eerste zien bij het bezoeken van je profiel zijn je bio en de twee bovenste tweets. Dit wil zeggen dat wanneer de bezoeker die twee tweets niet interessant vindt, hij of zij je waarschijnlijk niet gaat volgen. Gelukkig kan je een tweet pinnen, zodat die vanboven blijft staan. Doe dit met je meest populaire tweet.

Hoe krijg ik meer volgers op Twitter

 

9. Retweets vragen is toegestaan

Mensen retweeten meestal wel automatisch als een tweet hun aanspreekt, maar soms vergeten ze dit. Wees niet verlegen om je volgers te vragen je tweets te delen door ze te retweeten. Maar vraag het niet teveel; je wilt niet opdringerig overkomen!

 

10. Volg pro-actief

Er zijn socialmediagebruikers die je enkel volgen zodat jij ze terug volgt en vervolgens afhaken. Dit is echter een afgezaagd spelletje dat de meeste twitteraars afkeuren.

Maar het volgen van andere profielen uit oprechte interesse heeft positieve gevolgen. Ga daarom op zoek naar twitteraars die iets te zeggen hebben waar jij waarde aan hecht.

 

11. Verwijs vaak

Social media zijn super om wederzijdse relaties op te bouwen. Wees niet bang om andere mensen en bedrijven te taggen in je tweets. Maar doe dit enkel en alleen als het relevant is. Zo verhoog je de kans dat zij je tweet retweeten. (En het vermindert de kans dat je overkomt als een malloot.)

 

12. Tijd voor influencers

Collaboreren met influencers is een marketingstrategie die door veel twitteraars met succes is toegepast. Micro-influencers zijn perfect om je product te introduceren omdat zij een groot loyaal publiek hebben.

 

13. Ga na wie er in je netwerk zitten

De simpelste manier om mensen te vinden die je zullen volgen is door je contactenlijst te syncen met Twitter. Ja, ik weet het: dit doen we niet graag. Maar knoop het volgende in je oren: door je contacten te syncen kan jij ze niet alleen gemakkelijk op Twitter vinden, maar gaan zij jou ook gemakkelijker terugvinden omdat je dan tussen hun suggesties komt te staan. Je bouwt een netwerk op zonder veel moeite te hoeven doen.

 

14. Mix gerust kanalen

Denk ook aan je andere kanalen. Plaats je Twitter-link op andere socialmediaprofielen die je hebt, op je website, op je blog en zelfs in je mail. Door gewoon een knop toe te voegen kunnen mensen snel en gemakkelijk geredigeerd worden naar je Twitter-profiel.

Om nog meer mensen te bereiken kan je je Twitter-feed invoegen in je website. Of een Twitter-knop toevoegen. Dit is weer een andere manier om via een andere weg om te vinden.

 

15. Accountverificatie is belangrijk

Je kan zien dat een account geverifieerd is aan de hand van het blauwe check-icoontje naast de profielnaam (net zoals je bij beroemdheden kan zien). Dit is niet de belangrijkste stap in het laten groeien van je account, maar het zend een signaal van vertrouwen uit (en dat kan nooit kwaad).

In het onderstaande voorbeeld kun je het blauwe check-icoon zien.

Hoe krijg ik meer volgers op Twitter

 

16. Echte volgers zijn niet te koop

Koop geen valse volgers. Dit is echt een no-no. Twitter weet dat het valse followers zijn, je volgers weten dat, andere Twitter-gebruikers weten dat. Dit schaadt enkel je geloofwaardigheid.

 

17. Weg met spammerige tweets

Let op de manier van posten en welke content je post. Twitter is heel streng met spam-accounts en -berichten. Als je content of profiel daarop lijkt kan Twitter je account blokkeren. Een perfect voorbeeld van spam is een overdreven gebruik van hashtags die niet relevant zijn.

 

18. Meten is weten

Twitter gebruik je als marketingtool. En in de marketing moeten je prestaties meten. Met Twitter Analytics kan je onder andere zien hoeveel mensen je bereikt en op welke momenten je publiek het meeste actief is. Die gegevens kan je dan bijvoorbeeld gebruiken om het ideale moment om te tweeten te bepalen. Tijdens de ochtend en in de avond tweeten is in doorsnee het meest optimaal, maar het hangt af van jouw bedrijf of het ook voor jou geldt.

 

19. Retweet je eigen tweets

Je eigen tweets retweeten is goed om oude content weer in de spotlights te brengen. Maar doe dit niet te vaak, anders wordt het een beetje triest.

 

20. Betaalde promotie is een optie

Als laatste kan je altijd gebruik maken van betaalde promotie. Dit blijft de snelste manier om veel mensen in één keer te bereiken.

 

Tot slot

Lukt het nog steeds niet om je aantal Twitter-volgers te laten groeien? Maak je geen zorgen: de deuren van The Social Media Club staan altijd open. (Niet letterlijk natuurlijk. Weet je wel hoeveel stookkosten we in de winter zouden hebben?)

Give us a call, maak een afspraak en kom even langs.

☎️

The Social Media Club