Als ik een bericht op LinkedIn plaats met daarin een link naar het volledig artikel op een website, verschijnt een van de twee keer de illustratie van de site niet op de LinkedIn post. Waarom soms, waarom wel en waarom niet? Maar: wat moet ik doen om dat er altijd bij te hebben ivm de aantrekkelijkheid?
Cheers
P

Wel Pit, dat is een moeilijke.
Ten eerste is dit niet alleen zo bij Linked In. Ook andere Sociale Netwerken, zoals Facebook, hebben er mee te kampen.
In theorie nemen LinkedIn en Facebook elke foto van de pagina mee op in de status update en kan jij kiezen welke foto er wordt getoond: je kan met de pijltjes doorklikken.
Helaas is er, zoals je aangeeft, soms een probleem.

En dat heeft te maken met de structuur van de website en of er gebruik wordt gemaakt van het Open Graph Protocol.
Bij je eigen website heb je daar controle over. De meeste moderne websites ondersteunen dat protocol netjes en sommigen (zoals WordPress) laten zelfs toe dat je op de website bepaalt wat de bezoeker kan gebruiken in status updates.
Wanneer je een link van elders deelt, heb je die controle helaas niet.
Dit zal pas opgelost zijn wanneer iedereen op de juiste manier Open Graph Protocol implementeert én alle diensten (ook Linked In) dat op een goede manier lezen.

Voor een volledige uiteenzetting, kom je morgen maar even langs!

Om er dus voor te zorgen dat er bij je status updates altijd een afbeelding verschijnt, kan je die best naar je eigen website laten verwijzen.
Belangrijke vraag: waarmee is je website gebouwd?

 

FacebookTwitterMore...