Tussen de soep en de pattaten. Zo was het. We geven het eerlijk toe.

We hadden van een studente journalistiek van het Lessius te Mechelen een mailtje binnen gekregen met de vraag of we bij hen iets zouden kunnen komen vertellen over Social Media. Slechts 10 minuten. Wie zijn we, wat doen we, hoe staan wij ten opzichte van Social Media.

Lang getwijfeld. Want diezelfde dag zou ook The Social Media Club voor het eerst haar deuren openen. Geen perfect timing dus. We zouden al nerveus genoeg zijn. Dan toch de knoop doorgehakt en besloten af te zakken naar Mechelen. Het was ook voor ons een mooie kans om ons verhaal te doen, een goede oefening voor ‘s avonds ook.

Na een laatste generale repetitie voor de opening die avond, stapten we in de auto en reden we richting Mechelen niet goed wetende wat te verwachten. Na een onproductieve tussenstop aan de foute campus, vonden we uiteindelijk toch onze weg. We werden opgevangen door twee studentes die verdacht zenuwachtig waren. Al snel werd ons duidelijk waarom.  Blijkbaar waren we te gast in de allereerste aflevering van BAM, een korte talkshow voor supo teevee voor en door de studenten journalistiek van het Lessius te Mechelen. Niet iets waar we ons aan verwacht hadden dus. De make-up evenmin. Men blinkt nu eenmaal niet graag op het grote scherm.

Nog even een korte repetitie. En toen was het plots voor echt. Met veel handgebaren en af en toe een mopje geraakten we dan toch uit onze woorden.

Een spannende uitstap en fijne ervaring. Met dank aan BAM!

Bekijk hier ons eerste tv optreden!

FacebookTwitterMore...